FunGayDay is een non-profit evenement dat tot doel heeft om Diversiteit en de Zichtbaarheid van de LHBT gemeenschap te bevorderen.

Dit wordt ondersteund door het Comité van Aanbeveling, dat bestaat uit de volgende leden.

Alec-mapa

Alec Mapa

is een Amerikaanse acteur, komiek en schrijver. Hij brak door in de Broadway productie van M. Butterfly. Later werd hij beroemd door zijn rol van Suzuki St. Pierre in Ugly Betty en als Vern in Desperate Housewives. Hij had gastrollen in een reeks van programma’s, waaronder Roseanne, Seinfeld, Friends, 2 Broke Girls en Mom en speelde naast gerenommeerde acteurs in Bright Lights, Big City, Connie and Carla, en Marley & Me. Je kunt Alec ook tegenkomen als stand-up comedian op Atlantis cruises. Alec woont in LA met zijn echtgenoot Jamie en zoon Zion.

What could be more irresistible than the words Fun Gay Day? This is a tremendous opportunity to increase visibility, champion equality and showcase the diversity of our fabulous community! Let’s make every day Fun Gay Day!

Lady Galore

Sander den Baas’ alter ego Lady Galore werd geboren tijdens Gay Pride 2009 in Amsterdam – ’the rest is history’. Ze begon haar eigen outfits te maken, perfectioneerde haar make-up en verscheen op diverse feesten. Ze organiseerde ook drag events zoals Lady Galore’s drag night (die ze 4 jaar lang wekelijks presenteerde), Fabulous Cocktail Wednesday, de Gay High tea, en het jaarlijkse Drag Queens United. Dit jaar heeft ze haar eigen Drag Queen podium op het Milkshake festival en treedt ze overal in Europa op. Ze deed shows in Parijs, Berlijn, Madrid, Stockholm, Genève, Sitges, Gran Canaria, Barcelona, Brussels, etc. Ze ging zelfs naar Japan voor een photoshoot op de straten van Tokyo. The sky is the limit. Galore deed mee aan 3 films en 4 documentaires. En in 2011 was ze gastvrouw bij GayDay@Efteling.

In een maatschappij die soms kritisch en vol haat kan zijn, bang van het onbekende, moeten we sterk zijn en vieren we we zijn of wie we willen zijn. Laten we als een community sterk blijven en elke seconde ervan genieten!”

Galore klein

boris Dittrich

Boris Dittrich

is Advocacy Director LGBT Program van Human Rights Watch. Eerder was hij advocaat, rechter, lid van het parlement en leider van D’66, voordat hij naar New York verhuisde in 2007. Boris heeft een paar succesvolle boeken geschreven, waaronder Elke Liefde Telt en W.O.L.F. Hij woont nu in Berlijn met zijn man Joshua.

“Wees trots op je zelf en versterk je goede eigenschappen. Geniet van het leven en help mee de samenleving te verbeteren.”

Piet Boogert

is General Manager van het Lloyd Hotel & Cultural Embassy in Amsterdam, en heeft gewerkt in leidende functies in de hospitality industrie sinds 1992. Hiernaast speelt hij een sleutelrol in de LHBT gemeenschap, o.a. als penningmeester van de fondsenwerver AmsterdamDiner, bestuurslid van de Stichting Homomonument, betrokkenheid bij de Pride Photo Award en door als gastheer van diverse evenementen in het Lloyd Hotel. Piet woont in Amsterdam met zijn man Rob.

Ik ondersteun de FunGayDay van harte, een geweldige dag waarbij alle LHBT-ers een plezierige dag beleven, met elkaar, maar ook met al hun vrienden. Want er is niets leukers dan diversiteit ook echt zichtbaar te maken en met elkaar te beleven!

Piet.boogert.lloyd

Irene Hemelaar

Irene Hemelaar is ondernemer en zingt, schrijft, praat en organiseert. Ze zette zich in voor de zichtbaarheid (en het welbevinden van) lesbische en biseksuele vrouwen in Nederland bij Stichting OndersteBoven.

Irene had 8 jaar een leidende rol bij Amsterdam Gay Pride. In 2016 eerde de gemeente Amsterdam Irene bij haar afscheid van de pride met de Frans Banninck Cocq-penning voor de uitzonderlijke prestaties die zij heeft verricht voor de stad.

“Nieuwe mensen en oude bekenden ontmoeten tijdens een vrolijke dag waar wij als LHBTI+ de norm vormen. FunGayDay maakt dit soort momenten mogelijk.Ik kijk uit naar het volgende uitje!”